2017-08-20
2057 瀏覽
位於後巷既鋒記,我諗都要係筲箕灣街坊先識搵到黎呢到去食。。我地3個人book 左9點,去到就淨係得番我地book 左既果張枱,好彩有book 位,因為見到10分鐘之後有人黎,但無book 位,都無位可以俾到佢地勒,陰公。。。我地先叫左個胡椒豬肚雞煲,加大腸。。個煲黎到,未等佢滾我地已經急住要試左個湯底先。。因為呢個煲既精粹一定係湯底。果然,個湯底勁正,初初飲既時候,都唔算好辣,但d胡椒愈煲愈辣,雖然係夏天,但對於中2辣野既我地黎講,簡直係正呀。。d雞其實唔係特別有雞味,但亦唔係鞋sap sap果種,加上個湯底補救番,所以絕對值得俾個Like 佢,個湯飲到停唔到口,搞到好似係去飲湯,而唔係食雞咁。差唔多食曬d雞之後,我地再叫左韭菜餃,響鈴,同埋竹笙。響鈴居然係新鮮即炸起,有d油,不過好脆口,絕對有誠意,唔係好似外面好多間打便爐店咁樣,勁un,咬極都咬唔爛。。韭菜餃都係一試就覺得不得了,皮薄涵多,一碟8粒,我一個fd 自己就食左4粒。。至於竹笙都唔錯,不過不失。。
差唔多食曬d雞之後,我地再叫左韭菜餃,響鈴,同埋竹笙。
至於竹笙都唔錯,不過不失。。