2024-02-02 166 瀏覽
今日去咗間「可可豬海南雞專門店」,一試就愛上佢地啲特色海南雞飯。先講下椰香海南雞飯,飯嘅椰香味真係令人驚喜,飯粒粒分明又唔會太乾,同平時食嘅海南雞飯完全唔同。🍚雞肉滑嫩得黎保持住肉嘅原汁原味,而家秘製醬汁更加係錦上添花,咸香中帶有微微嘅辣味,正!日式胡麻醬手撕雞冷麵就更加出乎意料,麵條Q彈,啱啱好嘅冰涼感覺,加上青瓜同生菜絲嘅清爽,啖啖齒頰留香。😋蒜泥白肉更加驚艷,腩肉切得薄薄透光,滿滿嘅蒜蓉充滿誘惑,一邊微辣一邊帶點清新酸味,啖啖都令人唔禁想一啖接一啖。飲品嗰邊,金羅漢果養生茶同熱情豐盛都幾夠水準。羅漢果茶唔會太甜,反而帶點自然果香,仲有真材實料嘅杞子同菊花;熱情豐盛就夠晒清新,熱情果、杞子、青檸嘅組合好配合,一飲解膩。🍹綜合下來,整個體驗好滿意,下次都會再黎這裏買,值得推介俾啲尋求新口味嘅朋友!