2020-10-19 142 瀏覽
每次經過都好想入去食梳乎,食完Lunch行過見最新出宇治抹茶產品又唔駛排隊我地係茶控,嗌一份宇治抹茶梳乎厘🥞同熱焙茶Latte☕好早期剛開業個陣佢地得一個舖位,每次都好多人排隊同埋入面比較迫,而家佢地連埋隔離舖位,坐位都算幾寬落同舒服,起碼隔離枱唔會好易聽到你傾計宇治抹茶梳乎厘😍賣相都幾吸引,相當唔錯主角有2塊少少空氣感梳乎厘再配抹茶雪糕、抹茶醬、抹茶蕨餅同紅豆蓉仲有少少Cream眼前全部都係抹茶🥰,貪玩嘅我地將佢搖一搖,梳乎厘都有少少震動。梳乎厘入口未去到一入口就溶,梳乎厘味道幾香,口感偏結實少少將佢配雪糕同抹茶醬,抹茶醬好香,有少少抹茶甘香味又唔算太苦。抹茶雪糕味道唔算好濃,期望佢會再濃少少,紅豆蓉偏甜但可接受。對比日本食嘅梳乎厘就覺得有少少不足,日本食嘅梳乎厘,空氣感好重同份量都幾多(通常都有3塊)。焙茶Latte焙茶味都幾重,同埋好大杯圖案係隻豬仔帶咗口罩,都幾可愛Latte唔算好熱,暖暖地易入口,不過比較鍾意飲熱啲 整體環境、食物、味道都算唔錯衛生方面可以再加強少少,梳化同枱面都有啲污漬
我地係茶控,嗌一份宇治抹茶梳乎厘🥞同熱焙茶Latte☕

宇治抹茶梳乎厘😍

賣相都幾吸引,相當唔錯

梳乎厘入口未去到一入口就溶,梳乎厘味道幾香,口感偏結實少少

焙茶Latte

焙茶味都幾重,同埋好大杯
圖案係隻豬仔帶咗口罩,都幾可愛
Latte唔算好熱,暖暖地易入口,不過比較鍾意飲熱啲

整體環境、食物、味道都算唔錯
衛生方面可以再加強少少,梳化同枱面都有啲污漬
2020-05-02
  • 宇治抹茶梳乎厘