同朋友行行下街又心思思想食burger,咁岩身處喺銅鑼灣,就黎burgeroom食下先!其實佢係有啲outdoor位既,但我太怕熱所以都係入去食算😂佢呢度鵝肝牛肉burger同軟殼蟹burger都好出名~諗左諗都係想食鵝肝🤤個包超級大個!!鵝肝煎得唔錯,外面唔會話煎太少好淋一pat咁,而入面又好嫩,用條脷輕輕壓一壓已經滲出好大陣油香🤤🤤牛肉亦都非常juicy好有牛味🤤🤤🤤呢個黑松露芝士薯條一上枱既時候脆卜卜熱辣辣,配埋個芝士醬真係好好食🤤芝士醬有淡淡黑松露香味🤤🤤真係好鬼死奢侈既組合😂但記得一上枱要趁熱食,唔係啲芝士醬就會凝固左影響口感😏最後配返支蘋果酒簡直係一絕!飲完真係gur晒!如果喺銅鑼灣好想食快餐又想有水準既話,burgeroom真係我既不二之選😋😋

雙鵝肝牛肉漢堡

黑松露芝士薯條

最後配返支蘋果酒簡直係一絕!飲完真係gur晒!

2019-08-21
雙鵝肝牛肉漢堡