非港島區居民入杏花村呢個可能性幾乎係零~不過因為工作關係要去柴灣,順便搵地膽食下飯啦!佢話最近杏花村開左新餐聽帶埋豬太郎去試~有新野食絕對唔可以錯過~~.#粟米甘筍忌廉湯完整嘅西餐梗係由餐湯同前菜開始,粟米甘筍忌廉湯都幾濃稠,好重忌廉味又唔會好甜!放咗陣先飲都唔會”杰”晒~而且佢都幾大碗!jengs~.#凱撒沙律前菜好大盤!沙律菜唔會好大塊,用叉食都好方便~蔬菜新鮮咬落好爽脆,陪埋大大粒麵包粒口感好豐富呀!.#墨魚餅小食方面佢有幾款揀,我地覺得叫個特別D會好D,所以選擇左墨魚餅.平時小食D配菜多數用黎隔油,但佢D菜真係可以食,仲用左匹配墨魚餅嘅沙律醬,確係細心!墨魚餅好有彈牙口感而且鮮味足,最好就係點埋泰式醬汁吊吊味..#千島海鮮滋味薄餅啲薄餅款式好吸引!最後揀咗千島海鮮~主要都係蝦同青口,無諗過啲青口會咁大粒而且都幾新鮮,起碼無雪藏味又無沙,啲蝦夠鮮,口感又彈牙,唔會因為放入焗爐而影響口感,個千島醬都唔會太漏而芝士仲拉到絲,加埋脆之餘又夠咬口嘅薄餅底,係好高分嘅pizza~.#美式BBQ豬排骨最開心都係見到BBQ排骨!佢啲肉幾乎係零脂肪可以盡情食,啲肉都好容易切開離骨,手殘都唔怕食唔
#粟米甘筍忌廉湯

#千島海鮮滋味薄餅
千島海鮮滋味薄餅

#美式BBQ豬排骨
美式BBQ豬排骨

最開心都係見到BBQ排骨!佢啲肉幾乎係零脂肪可以盡情食,啲肉都好容易切開離骨,手殘都唔怕食唔到。仲有兩款醬汁可,豬太郎就鐘意跟番指定動作點BBQ醬最惹味,每件唔算太多肉,食多幾件都無問題,但兩個人嚟講都幾大份~男仔大食啲都唔使擔心!
熱情果沙冰
伯爵茶咖啡