2015-10-24 1676 瀏覽
旁晚係佐敦附近做完野,餓到支持唔住,忍唔到去7點晚餐時間,經過間Cafe只好入去醫左肚先。結果就選中你了!一入到去除左見到牆上的Menu List,仲有好多沖咖啡的獎牌,我心想這次真係無選錯,正好想來杯咖啡提提神。這次我地一行2人點左:1杯Cappuccino、珍寶全日早餐,還有 意大利粉 配 瑞士牛肝黑野菌汁雜菌。只能說杯咖啡真係一流水準,豆味香,而且苦味與酸味都很適中,很適合製作成Cappuccino。如果你唔好咖啡,茶方便佢係用Teapig的茶,所以沖出黎都應該有中上水平。餓到死的我,終於等到珍寶全日早餐,但一食就真係令我好失望,佢的炒蛋和薯蓉所用的Cream味道好怪,炒蛋炒得一D也不好,茄汁豆也沒有熱豆,就蛋同茄汁豆的處理在我心目中已經扣左好多分。面包的部份終於弄出水平,還可以配上芝士與新鮮蕃茄一齊食。沙律菜十分一般。肉品也算完全合格的。不過我還是勸大家不要點這個早餐來吃,因為香港實在太多地方可以食到比呢度好更多的全日早餐。至於意粉其實也滿一般,不過我試了一下都幾合我心意,因為佢的意粉偏向港式茶記的口感(比較腍),所有材料都算有處理好,並且調味OK~店內的環境係適服的,無加1,

結果就選中你了!

Cappuccino
珍寶全日早餐
意大利粉 配 瑞士牛肝黑野菌汁雜菌
店內的環境係適服的,無加1,只收現金。如果同朋友黎談天說地 或 黎返杯咖啡,呢度絕對係你的選擇。相反如果你真係好餓的話,那...就看你的運氣啦~ 個人覺得意粉算不會中伏的選擇。

題外話/補充資料: 呢度係先點餐跟比錢,再送餐的。水跟一些餐具自己服待自己~
2015-10-23
Cappuccino