2020-03-10 373 瀏覽
終於有機會嚟試下呢個入選全球50大,仲成為香港區冠軍既最佳漢堡,究竟係咪真係咁好味呢?今次去左灣仔分店,望落似間酒吧。老實講店鋪比較細,位置唔多,但見到陸續有客人都寧願等位,又或者買外賣,可見其受歡迎程度!講返食物先,漢堡方面有牛,雞,魚甚 至係素菜蘑菇漢堡選擇,仲可以自己add-on唔同配料。食漢堡梗係要食牛肉啦,因為驚太飽所以淨係要左single beef burger。就咁睇都好似冇咩特別吖,點知一食就真係嘩左出黎。首牧個包好香牛油味,烘過嘅地方夠脆,麵包中間就夠好鬆軟。塊牛肉漢堡扒勁juicy,牛肉味好濃,簡單加埋洋蔥,番茄,生菜同半溶芝士已經好好味,後悔冇叫double!另外亦都要左魚柳漢堡,一見到塊魚柳有少少嚇親,長過個包之餘仲好厚肉,重點係夠脆,仲有魚汁,而且唔會成口炸粉,真係啖啖肉,唔食牛既朋友絕對值得考慮。單食漢堡包又點夠呢,我哋就叫咗佢嘅好朋友薯條。今次揀咗芝士薯條同辣粉薯條,薯條係幼身既,炸得夠脆唔油。兩款都好食,但個人比較鍾意辣粉,其實唔係好辣,係惹味之餘食落仲冇咁漏。跟餐仲有嘢飲,食住漢堡,薯條,嘆住杯啤酒,同朋友傾吓計真係一大享受。

單食漢堡包又點夠呢,我哋就叫咗佢嘅好朋友薯條。