2017-07-08 508 瀏覽
星期五晚我同三個女同我妹等我老公放工後一齊到朗豪坊行街,因為朗豪坊有lego store 同spider man 睇。咁我地怕朗豪坊食野一定好多人所以我地就上OpenRice 睇下附近仲有咩好食,咁就見到熟食中心有間食農夫包好出名嘅就決定一齊去試下啦。朗豪坊過去熟食中心十分方便,過條天橋就到啦,一去到熟食中心門口就已經見到啦。我地共叫左2個農夫包餐同一個意粉加一個湯飯。蠔仔肉碎泡飯:呢個係我妹叫嘅,佢本身好鐘意食蠔仔肉碎泡飯,所以每到任何一個地方見到有呢個泡飯佢都會叫黎食。估唔到呢度嘅蠔仔有咁大隻,足足有5豪子咁大,平時出面個d可能得手指尾指甲咁細,但呢度又多又大隻。個湯底就唔會話好重味精味,食得出係佢地自己煲個湯底出黎嘅。芝士白汁焗海鮮意粉係叫比小朋友食嘅,因為怕咖哩辣所以就叫左呢個。估唔到又幾多芝士,入面嘅海鮮當然係急凍海鮮但都唔會話成陣雪味,仲有一塊炸過嘅魚柳,白汁又唔會太水,味道有少少淡但對小朋友黎講剛好。咖哩雞農夫包:上檯時十分熱辣辣,仲有鍚紙包住個包,d肉就係哂包入面,d雞係炸過嘅,亦都有醃過所以就咁食都好有味。個包十分脆,咖哩汁好香,一入口唔會立即覺得辣,係慢慢滲出黎,但
我地共叫左2個農夫包餐同一個意粉加一個湯飯。
蠔仔肉碎泡飯

芝士焗白汁海鮮意粉
咖哩雞農夫包
咖哩雞農夫包:上檯時十分熱辣辣,仲有鍚紙包住個包,d肉就係哂包入面,d雞係炸過嘅,亦都有醃過所以就咁食都好有味。個包十分脆,咖哩汁好香,一入口唔會立即覺得辣,係慢慢滲出黎,但又唔會辣到個口麻哂,個汁亦有別於港式茶餐廳嘅咖哩,香料味冇咁重但又唔會話冇咖哩味,再點埋個包食真係好正 ,點左包之後個辣味冇咁勁連小朋友都食到。個包又夠大,一個大男什閩夠食。
跟餐嘅蕃茄牛腩湯更係令人意外,十分好味,好香牛腩味但又唔會穌,佢又唔會好杰,真係飲一碗都唔夠喉。
咖哩牛腩農夫包
咖哩牛腩農夫包:牛腩唔會穌又夠淋,仲要份量都唔少。
我赽食左咁多野都只係206蚊,十分超值。
落單個位唔知係咪老闆,十分好服務又好笑容,同埋呢度仲有送餐服務,令人十分意外。
唯一係因為熟食中心有時好難搵位同衛生問題都係令人concern 但其實食嘅期間都唔見有小昆蟲出現都還可以啦。
蠔仔肉碎泡飯
芝士焗白汁海鮮意粉