香港花甜果室既裝修同台灣差唔多,保持左嗰種文青style同小清新feel。雖然門口就冇放置木凳俾大家飲下野休息下,不過就有放到啲紙板俾大家打卡。店舖可能會有少少難搵,因為雖然地址係寫喺正街,不過要轉入橫巷先,一個唔留神可能行過左都唔知。店舖果汁嘅選擇都幾多下,奶昔沙冰都有。不過價錢就可能偏向有少少貴,但個人覺得一次半次真係冇乜所謂🍴鈕扣飲品嘅底層係覆盆子氣泡水,而上層就係香蕉鳳梨香橙氣泡水,係飲品嘅表面仲加左兩朵食用花同埋一片檸檬,所以望落真係超級有夏天嘅氣息。覆盆子氣泡水嘅顏色呈現粉紅色,而且裏面有啲覆盆子喺度,味道入口就酸酸甜甜咁。而個層香蕉鳳梨香橙氣泡水就比較重鳳梨味,其次就係香橙味,最淡既就應該係香蕉味。但係可以係一杯飲品裏面飲齊咁多款唔同既水果味確實有驚喜。飲品間唔中可以食到啲水果肉添,確實唔錯,注意唔係講緊水果渣。小編覺得呢杯嘢飲好適合係夏天飲,酸酸甜甜咁,好消暑解渴。而且飲品既顏色亦都好夏天。🍴星空藍莓冰果樂尼一杯其實一杯綜合莓果甜橙乳酪沙冰,沙冰表面仲放左少量莓果做裝飾添,飲品上面仲插着左支棒仔,真係超級可愛啊!味道方面呢杯冰果樂比較重橙味,而且間中都可以飲到有少少橙肉

鈕扣

🍴鈕扣
星空藍莓冰果樂

🍴星空藍莓冰果樂
味道方面呢杯冰果樂比較重橙味,而且間中都可以飲到有少少橙肉。不過相反莓果味就比較淡,亦都唔多飲到莓果特有既酸酸甜甜,而且亦都唔多飲得出有優格味。不過沙冰裏面確實有好多莓果籽同藍莓衣。但沙冰可能未blend得勻,飲品裏面有一兩粒碎冰。不過尼的咁炎熱嘅天氣沙冰會溶得比較快。
鈕扣