餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2018-12-10 5762 瀏覽
今日除左有阿妹同我一齊食飯,仲有好多意想不到既朋友加入,長頸鹿先生,松鼠弟弟,大象一家,斑馬小姐....好鬼熱鬧係呢個魔幻森林里面,當然要點份串串烤肉襯托下慢落豬$268西班牙黑毛豬串 x 3黑毛豬厚切,啖啖啖肉。慢煮之下,肉質很腍又冇根,肉汁和肉香完全被鎖住,可以吃出黑毛豬既橡果味,令人回味不已。用左三色椒分隔肉粒,既美觀又可提升濕潤度。最緊要係用左三條鐵支串起,令整體感覺更有barbecue 風味薯條用左美國甜番薯整,甜甜的,有微微番薯味,有別於一般薯條。外脆內軟,熱辣辣,新鮮炸,食到停唔到口添陪您去看流星雨 $108只係個甜品名已令我無限想像,睇到個甜品,簡直令我雙眼發光,少女心返晒黎真係未食已經要俾個Like佢個甜品其實有三層,最入面係黃色既慕士,中層為啡色慕士,外層就是厚厚既朱古力粉,上面更有塊金萡,更顯其華麗貴氣。食落唔會太甜,黏住啲星星糖一齊食,仲好有口感。看得出呢間舖放左好多心機落去,裝潢,食物,甚至餐牌上的食物名稱,都有其特式,有別於同區其他cafe, 是區內既世外桃源,沙漠中之綠州。

係呢個魔幻森林里面,當然要點份串串烤肉襯托下

慢落豬$268

西班牙黑毛豬串 x 3