2019-11-27 393 瀏覽
位於尖沙咀海港城海運大廈的「松藝館」,係一間以松露為主題的當代法國菜餐廳。坐擁維港景色,晚上來到浪漫有情調,配上餐廳高級華麗的裝修,感覺舒適悠閒,難怪晚上都有唔少客人前來光顧晚市設有四道菜或六道菜晚餐,價錢分別為$688及$888點菜後侍應先會送上餐包,有牛角包、雜莓合桃包及普通餐包,翻熱後熱烘烘的。牛角包好鬆軟,滿有牛油香。雜莓合桃包好足料,甜甜的,充滿口感L’Artisan特色薄餅由松露番茄醬、Mozzarella Cheese、Cooked Ham等等食材做成的Pizza,味道同口感都好豐富,芝味十足。配上新鮮刨成的松露片作點綴,使pizza同時散發着陣陣松露香!薄餅底好薄脆,好似餅乾,感覺輕盈!香烤豬扒 • 松露賣相精緻瑰麗,豬扒好大塊且具有一定厚度,肉質偏瘦,入口結實有嚼勁,豬肉味頗香濃!面上仲有好多片松露,菇菌香氣清新,並不如黑松露般過於濃烈,非常出色香草炒蘑菇加入左香草炒香嘅蘑菇,感覺健康熱泡沫咖啡奶泡輕盈細滑,咖啡味好香醇!旁邊配有一粒松露白朱古力,內裏仲有粒粒榛子碎🌰,感覺似食緊榛子醬朱古力~

晚市設有四道菜或六道菜晚餐,價錢分別為$688及$888

L’Artisan特色薄餅

薄餅底好薄脆,好似餅乾,感覺輕盈!

香烤豬扒 • 松露

香草炒蘑菇

加入左香草炒香嘅蘑菇,感覺健康

熱泡沫咖啡