身為邊爐怪既我 襯住天氣仲未熱得晒 緊係出街打邊爐😛對於啲養生湯底 特別情有獨鍾♥️ 今次呢間都唔例外聽店家講 遲啲仲可能會推出海鮮蒸氣鍋😍啲店員都好nice 間中會就埋黎傾下計 仲話我地放到咁靚 佢又影埋一份🤣🥢自助區可以自己調配醬料 亦有啲小食: 蕎頭, 五香毛豆, 涼拌大豆芽 細細個去親近酒樓都好中意食蕎頭 而家好多年冇見到嚕🥺🥢鬼馬雙星 ($68)係墨魚滑/蝦滑釀落油炸鬼小食😋 本身係熟既 墨魚滑同蝦滑彈牙 油炸鬼超香脆 沾埋甜酸醬解油膩感🥰🍲尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 ($188)美人鍋入面有烏雞,桃膠,圓肉,紅棗,杞子等等先飲頭啖湯 之後再打邊爐 湯底飲落好鮮甜😋麻辣鍋叫左小辣 食得辣既可以直接由中辣開始叫麻辣鍋另送一份鴨血/炸芋頭 但其實鍋入面本身都有鴨血同蜂巢豆腐😍🥢海鮮拼盤 ($288)6款時令海鮮 有海蝦,象拔蚌,桂花蚌,白鱔片,脆骨腩,番薯蜆🦐🐟全部都生猛新鮮😍 海蝦黎到都仲係郁緊 大隻彈牙🦐白鱔片好滑嫩 脆骨腩爽脆肉厚😋 桂花蚌爽口鮮甜😍我同朋友都覺得呢個價錢 又咁新鮮 好抵食!🥢新鮮本地牛頸脊(細) ($298)厚薄適中 肉質鮮嫩👍🏻🥢四色餃子拼盤 ($82
身為邊爐怪既我 襯住天氣仲未熱得晒 緊係出街打邊爐😛
對於啲養生湯底 特別情有獨鍾♥️ 今次呢間都唔例外
聽店家講 遲啲仲可能會推出海鮮蒸氣鍋😍

🥢自助區
鬼馬雙星

🥢鬼馬雙星 ($68)
尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋

🍲尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋 ($188)
美人鍋入面有烏雞,桃膠,圓肉,紅棗,杞子等等
先飲頭啖湯 之後再打邊爐 湯底飲落好鮮甜😋
麻辣鍋叫左小辣 食得辣既可以直接由中辣開始叫
海鮮拼盤

🥢海鮮拼盤 ($288)
全部都生猛新鮮😍 海蝦黎到都仲係郁緊 大隻彈牙🦐
白鱔片好滑嫩 脆骨腩爽脆肉厚😋 桂花蚌爽口鮮甜😍
我同朋友都覺得呢個價錢 又咁新鮮 好抵食!
新鮮本地牛頸脊(細)

🥢新鮮本地牛頸脊(細) ($298)
厚薄適中 肉質鮮嫩👍🏻
四色餃子拼盤

🥢四色餃子拼盤 ($82)
豬肉韮菜餃, 鮮蝦菜肉餃, 鮮蝦雲吞, 鳳城水餃各2粒🥟
估唔到佢水餃入面都用左大大隻既蝦 同埋食得出係新鮮彈牙😍 而且皮薄多餡 最中意鳳城水餃😋
蟹棒響鈴

🥢蟹棒響鈴 ($58)
打邊爐必定要叫響鈴 但係入面藏住蟹棒既響鈴真係第一次見😍 蟹棒控見到就狗衝左🤪 入面蟹棒既經係煮熱過 都係浸一浸就食得😋

🥢蜂巢冰豆腐 ($48)
本身以為麻辣湯冇 所以叫多左份🙈

🍹杞子圓肉菊花露 ($0)
like 社交平台 就送一杯 打邊爐咁熱氣 飲番杯下火啱晒👍🏻
生果盤

🍉生果盤 (free)
最後餐廳送左個生果盤 一啲都唔馬虎 絕對係加分位🥰
有橙 菠蘿 楊桃 加兩粒朱古力 生果好甜 夠凍😋

🍵茶芥每人$20

total: $1177
杞子圓肉菊花露
鬼馬雙星
尚膳養顏美人鍋 拼 尚膳麻辣鍋
海鮮拼盤
新鮮本地牛頸脊(細)
蟹棒響鈴
生果盤