2020-09-13 998 瀏覽
依間雪糕雞蛋仔店真係歷史悠久,四年前仲係灣仔舊舖未搬到中環。店面有少少不起眼,不過店內大大張文宣海報,可惜除咗我之外已經冇其他客人幫襯非常寧靜,而店舖位置就係位於好好飲嘅朱古力飲品店Hakawa Chocolate隔離兩個舖位咋❗️飲完朱古力就過嚟食返杯雪糕雞蛋仔😛店內有位置可以坐低慢慢食😋👓Night Wolf $66(S)意大利紐紋低脂軟雪糕、布朗尼朱古力碎雞蛋仔、香脆牛油酥、自家製精選雪糕、熱情果奶凍、脆脆片份量其實都大杯三個人食冇難度😛除咗有雪糕同雞蛋仔,都幾多配料😋雞蛋仔新鮮熱辣整所以暖笠,而且非常脆口,當中有朱古力粒餡料但一咬朱古力係半溶狀態,唔會太甜,佢始終唔係好專業嘅雞蛋仔舖所以不是很重雞蛋味,但整體來講佢個雞蛋仔係好食😋紐紋雪糕係有朱古力和牛奶雪糕而成,不過牛奶味道似煉奶雪糕偏甜,反而朱古力就甜度剛好而且頗濃郁朱古力味好稠身,當然兩溝味道係最好食😛雪糕份量都幾多,價錢的確唔算平但佢聲稱採用意大利低脂雪糕,雪糕質感的確都好滑同偏挺身熱情果醬真係好重熱情果味,主要積聚左係底部,但差唔多食到尾嘅時候好滯而熱情果醬的酸甜味有少少醒胃嘅感覺,加上醬汁撈埋雪糕食真係好夾味評分:8.

👓Night Wolf $66(S)
評分:8.5/10