2024-01-25 289 瀏覽
去完Hakawa Chocolate,感覺真係喺朱古力天堂度轉咗一圈!🍫 首先,我試咗佢哋嘅74% Iced Chocolate,入口第一啖,順滑得嚟,那份苦中帶甜嘅滋味喺口腔綻放,之後留低嗰抹fruity嘅aftertaste,簡直係一次美妙旅程!😋 然後,Fleur de sel呢款就真係有啲驚喜,海鹽迎合朱古力濃郁嘅香味,甜中微帶點咸,咸甜對比得嚟夠曲折,提亮咗整體口感,後面隱約嘅nutmeg香氣,又係點綴得咁啱好,雖然我自己就對nutmeg冇咁多feel,但都要讚佢嘅獨特搭配!飲品選項方面,店員都貼心提示可以選soy milk, almond milk or oat milk作替代,對於有特殊飲食需求嘅食客真係一個大大嘅Plus!👍最後,我仲試咗佢個coffee hazelnut,簡直係激發咗我所有嘅味蕾!咖啡同榛子嘅混合香味,貫穿每一啖朱古力嘅細膩與豐富,每一粒都係香脆可口,朱古力控絕對唔可以錯過嘅選擇!味道、口感、香氣,一切總結成一個字:正!下次仲想再嚟試吓其他招牌口味,Hakawa Chocolate,等我啦!🥳