某日滂沱大雨嘅1點去到,以為會冇晒位,點知仲有位俾我揀。一入到嚟,環境都不錯,但點解油煙味咁勁?最後我揀咗個冷氣位坐唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯 ($106)好鍾意食蛋包飯,好開心見到set lunch入面有得揀!個名當然係marketing手法,想你食完之後就話,吖又幾好味喎。的確,上菜時已經會有呢個感覺,滑蛋好似熔岩火山咁,旁邊放滿木魚花,上面有一部份嘅鰻魚;鰻魚冇乜特別,好難唔好食;但個蛋真係好滑溜又香,撈埋用醬汁炒過嘅飯一齊食真係好正!九層塔泰式打拋豬烏冬 ($102)已經叫咗少辣,不過對我嚟講都係幾辣!兩塊大蝦片淋咗少少,但個肉醬真係幾好食,每條烏冬都癡住晒啲汁,就算辣都要繼續食紫薯Cheesecake ($48)menu寫住用新鮮紫薯,即管信佢叫一個試吓。cheesecake唔係最硬嗰種,不過cheese味都算濃,口感都滑溜,最抵讚真係成個蛋糕面都鋪滿新鮮紫薯蓉,而且甜度適中!手工紫薯牛奶 (+$20)喺無數咁多地方飲過紫薯latte,喺任何餐廳見到都一定會問一問,係咪用新鮮紫薯,但差不多90%嘅答案都令人失望。係呢度,明目張膽咁寫明係用新鮮紫薯,誠意可加,我一定要試!成杯飲品

唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯 ($106)
唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯

九層塔泰式打拋豬烏冬 ($102)

紫薯Cheesecake ($48)
紫薯Cheesecake

手工紫薯牛奶 (+$20)
喺無數咁多地方飲過紫薯latte,喺任何餐廳見到都一定會問一問,係咪用新鮮紫薯,但差不多90%嘅答案都令人失望。係呢度,明目張膽咁寫明係用新鮮紫薯,誠意可加,我一定要試!成杯飲品都係紫色,看似非常天然,飲一啖先,驚為天人!!!!!飲落係有紫薯蓉,有得咬㗎!最重要差不多係無甜,外面飲好多間都甜到漏,但呢杯真係完美,可以清楚品嚐到天然嘅紫薯味道,好好飲,真係好好飲!鍾意飲天然低糖紫薯latte嘅一定一定要嚟試!
手工紫薯牛奶

雖然油煙味激重,重到食完之後啲衫褲臭足全日,但餐廳嘅職員喺我IG度道歉,話佢哋今個星期個抽油煙機壞咗,感到非常抱歉,而且啲店員服務態度勁好,每次我講完 "唔該" 佢哋都有講返 "唔洗",所以算啦,原諒佢哋~其實呢度環境係真係好好㗎,好多影相位,希望而家個抽油煙機整返好啦~
唔好抱咁大期望鰻魚蛋包飯
紫薯Cheesecake