2017-04-09 3521 瀏覽
之前經朋友介紹幫襯過一次,試過水晶雞,避風塘雜魚,黃膳飯,整體水準非常唔錯,尤其係水晶雞,用新鮮泰安雞製成,肉質非常嫩滑,所以今次去之前已經預先打去預訂,希望再一次品嘗呢隻水晶雞既美味!點知琴晚6:45前就去到,老闆娘話搞錯左日期,無留位要等位,水晶雞話可以照做俾我地,最後等到8點鐘先入到去滿心期待既水晶雞一上菜,個賣相已經同上次差好遠,擺得求其仲甩晒皮,入口無雞味,肉質唔鬆化,似冰鮮雞多,同普通白切雞無咩分別,如果因為搞錯日期,無準備到好既食材唔好夾硬做,$420呢種質素好難接受!避風塘雜魚,原本成條魚脆到連骨都可以食晒落肚,今次魚肚位唔夠乾爽,仲有帶d怪味。鼓椒炒花甲,成半碟都未開晒殼😨我地同老闆娘反映,以為換左師傅,佢話一樣係以前啲師傅,做法同以前都一樣,但好明顯今次同上次啲水準差好遠,本來訂位個到搞錯要等位已經唔係咁開心,食物質素又下降左咁多,今次完全大失所望~

水晶雞
避風塘魚雜
豉椒炒花甲
鼓椒炒花甲,成半碟都未開晒殼😨

2017-04-08