2021-11-25 396 瀏覽
人來人往嘅街上 呢間cafe以木色乾花作點綴招待大家 享受生活今日係平日嘅Tea time想放慢腳步 於是就點左個tea set坐下餐廳嘅裝修格局好靚俾人一種好咗好悠閒嘅感覺Tea set以一系列小食為主想飽肚少少亦有all day breakfast我就點左 牛油果煙三文魚多士 配 mocha先上mocha 心心形嘅拉花再加幾筆朱古力醬唔需要再加糖一啖飲落去先係淡淡嘅朱古力味之後就係甜甜嘅咖啡咖啡豆味道好平衡唔會偏苦同偏酸牛油果煙三文魚多士上碟好靚而且仲有食用花裝飾店長推介呢個多士個包係半島酒店錢包點師傅所推出再到店內加以改良以成食落去有麥包嘅味道包嘅質感好煙韌同外邊買到嘅好唔同我好鍾意呢隻多士煙三文魚有三大片 食落去都係新鮮嘅唔係擺咗好耐霉晒嘅感覺牛油果果醬係美國訂返嚟嘅 食落口酸酸甜甜俾人一種好Fresh嘅感覺見到酒店嘅蛋糕櫃蛋糕個樣好吸引於是又忍唔住叫一個蛋糕嚟試吓我order左嘅係雲-熱情果醬味外貌真係好吸引好似真係好似一舊雲咁用叉吉落去佢係一種似海綿嘅感覺甜甜嘅牛奶味熱情果像又係酸酸地咁配上甜甜嘅牛奶雲係好平衡成個蛋糕口味唔會太甜食咗一個咁Fresh嘅多士再加埋咁好味嘅甜品

今日係平日嘅Tea time
想放慢腳步 於是就點左個tea set坐下