2018-07-25 125 瀏覽
今日木嘴黎到apm等睇戲,就當然要醫下個肚先啦,一陣套戲成兩粒鐘,容乜易餓死木嘴呀。之前見神山好多人等位,而家熱潮退左,7點黎到都唔洗點等就可以入喇,非常好,木嘴我就係中意香港人乜都羊群心態,人云亦云。因為正因為咁我先可以輕輕鬆鬆試真d呢間過江龍。我地叫左赤神山豚肉片拉麵、蕃茄叉燒拉麵、黑神山叉燒拉麵同埋煎餃。赤神山,麵質幾好,係粗麵,有黏性同彈牙蕃茄拉麵,鍾意清淡d既話就岩晒。入面仲有幾粒薯仔,唔講以為係白椰菜,呢個微妙既size唔知係想比你食定係想溶係d湯度,好尷尬。d叉燒比較瘦所以會韌d,如果你減緊肥,呢碗非常適合你。黑神山,酷愛重口味既我覺得味道唔夠濃,不過尚可接受。雖然我偏好幼麵,但呢個粗麵都唔錯。一開始望落份量唔算多,小木嘴食就岩岩好,男仔可能要加麵底。另外流心蛋真係有流心,最鍾意係隻蛋。煎餃好普通,個底唔夠脆,涵亦唔多。同埋提醒番大家入面係韮菜餃黎,唔鍾意既人就唔好叫啦,喺超市買d雪藏餃子自己整會開心d,起碼平一大截。朋友就覺得呢間好過上一手果間拉麵店,木嘴我就覺得普通,可能佢個沾麵先比較好食。any肥,食完就出發去睇超人特攻隊2,遲d再話比大家聽好唔好睇。

赤神山,麵質幾好,係粗麵,有黏性同彈牙

另外流心蛋真係有流心,最鍾意係隻蛋。

2018-07-23