餐廳: 北京樓 (太古廣場)
資訊:

2020-10-29 2056 瀏覽
今晚同朋友黎慶生。三個人叫左一隻烤北京填鴨,兩個小菜同埋甜品。所有食物都係熱辣辣,非常好。價錢都好優惠,烤北京填鴨半價,指定小菜有85折,滿HK$600用BOC PAY仲可以減$200。首先上菜既係北京填鴨。皮脆肉嫩,有鴨味。我比較喜歡呢間嘅北京填鴨切法,皮同肉分開。可以按個人喜好包幾多皮同肉都得。另外,我地仲叫左砂窩雞湯栗除芥菜同埋酸豆碎米雞跟叉子。呢兩碟就冇填鴨咁出色。砂窩雞湯因為上菜時已經分好左,所以就冇影到。個湯冇乜特別,飲得出栗子同芥菜都係分別煮既。至於酸豆碎米雞跟叉子,就因為我個就唔喜歡酸既餸菜,所以覺得一般。最後既甜品係高力豆沙。賣相同味道都好好,好足料。不得不題係呢度既服務。呢度既侍應會主動添茶水同換碟,相當體貼。

最後既甜品係高力豆沙。賣相同味道都好好,好足料。

2020-10-12
  • 烤北京填鴨