2021-10-03 915 瀏覽
屋企人生日,上網搵到呢間食中菜既餐廳,食完有驚喜一入餐廳已經覺得好舒服,地方闊落,加上設計令整體感和好柔和。坐低之後職員會拎酒精同你消毒雙手,仲有壓縮毛巾可以清潔,感覺好乾淨同周到!叫左個鮑魚做前菜,平時食開蒸鮑魚,呢個鮑魚脆脆地,入口鬆化,好有新鮮感。雖然好多炸蒜,但食唔唔會味重過咸,食到鮑魚鮮味。個鮑魚仲已經切開做3件,方便進食,好細心!呢個蟹蓋我個人十分鍾意!擺碟上已經成個蟹既外型覺得好靚。食落口真係啖啖蟹肉,裡面有好多洋蔥,充滿洋蔥既甜味,仲有蟹肉食鮮甜味呢個湯飯都好正。個湯好濃,聽職員講好似加左啲魚去煮個湯底,所以湯既味道好豐富。如果拉麵係呢個應該都好正而且佢仲有脆米,加埋落湯飯到食可以食到唔同既口感趣脆咕嚕肉冰鎮上場,每舊咕嚕肉都大舊,而且比汁包住,好吸引!脆都真係脆既,不過就略嚴個粉漿厚左啲啲,如果薄啲就更好啦~脆皮三黃雞,即係炸子雞,味道都唔錯既,不過我呢個鍾意食雞胸既,就覺得個雞胸唔夠滑。擺碟仲有幾粒核桃,甜甜地帶有白芝麻,好食如果核桃多啲就好啦🤤由於唔夠肚叫唔到叉燒例牌,所以叫左一碗飯試一試。叉燒夠淋但唔會肥,肥瘦適中,不過我嚴佢唔夠燶邊。另外可能4個人share一
屋企人生日,上網搵到呢間食中菜既餐廳,食完有驚喜

海鹽燒鮮鮑魚

金牌釀焗蟹蓋

貴妃海鮮湯泡飯

而且佢仲有脆米,加埋落湯飯到食可以食到唔同既口感

趣脆咕嚕肉

當紅脆皮三黃雞

如果核桃多啲就好啦🤤

黯然銷魂飯

由於唔夠肚叫唔到叉燒例牌,所以叫左一碗飯試一試。叉燒夠淋但唔會肥,肥瘦適中,不過我嚴佢唔夠燶邊。另外可能4個人share一碗太少試唔真,未感受到網上大讚叉燒超大驚喜,下次可能要叫例牌,希望試真啲
蛋就流心,撈飯正。

米皇金腿浸菜遠

菜心掛住個上湯味道幾好,不過跟前面比較既就顯得佢普通左啲🙈🙈

紫澐夢境

屋企人叫個紫澐夢境。原來個焦糖布甸裡面有栗子,偷左一啖,感覺幾特別

桂香水中花

好精美既甜品,其實佢係將豆腐切到一朵花咁,水有少少薑味同桂花,顯刀工既一道甜品

黑白芝麻卷

芝麻卷有黑白兩色混合,視覺上會比傳統淨黑色既更吸引。味覺上滑就夠滑,不過我覺得芝麻香更濃會更好。上面有塊焦糖幾好食

另外都想讚職員細心,會留意住你既情況,幫你收拾,加茶。特別係服務員amy,佢會介紹比較熱門既菜比我地考慮,上菜仲細心介紹點食法,提點我地先試左個味先再決定落唔落醬汁加味等等。今次既晚飯十分滿意,無論係環境,食物質素,抑或員工既服務都非常好。期待下一次再光顧,希望可以坐到窗邊位感受另一個景觀

2021-10-01
生日