CHEF STAGE de Eddy Chu

2018-09-07 6017 瀏覽
連日大雨,終見天晴,放左可以同老公去shopping一下!Shopping完梗係要去醫下肚啦,行到亞士厘道,老公話帶我去試新野!上到餐廳,已有好多人等緊,全部都有訂枱,只係等緊上一枱人埋單中,埸面熱鬧,又有註場歌手自彈自唱,氣氛超好!坐低之後,仲可以望住靚景食飯,超開心!精選五道菜套餐4XX-5XX不等,套餐加$38仲有白酒/紅酒一杯,食西餐又點少得呢?! 松露煮日本年榚日本年榚口感軟淋中帶煙韌,配以超級濃郁的黑松露汁同蘑菇片,令年榚口感更幼滑,面頭仲灑左啲蔥,令整個菜更香,令人眼前一亮!老公仲話,原來呢個松露煮日本年榚好出名,果然名不虛傳!紅咖哩蟹肉配熱脆麵包咖哩味道帶甜有啲辣,好惹味!蟹肉超多,切成小絲溶於汁內!麵包好脆,點啲咖哩汁一齊食超好味!黑松露磨菇湯餐湯揀左兩個黑松露磨菇湯,磨菇切成超小粒,飲既時候不單有咬口,令整個湯口感更豐富。同樣地,富有超濃郁的黑松露香味,真心好飲,值得推介!橡果級黑毛豬肉橡果級黑毛豬肉有三件,超大塊及肥美。外面煎得香脆,內裡軟淋,入口即溶!配以酸酸甜甜既菠蘿粒,可中和肉既膩感,感覺非常清新!配菜仲有紫薯同羽衣甘藍,紫薯好甜,羽衣甘藍新鮮,同樣好味!

套餐加$38有紅/白酒一杯

松露煮日本年榚
松露煮日本年糕

黑松露磨菇湯
黑松露蘑菇湯

海膽扁意粉

呢個扁意粉確實係不得之了,成板海膽上,可以按自己既喜好加多加少都得!海膽鮮甜,配上硬度適中的意粉,口感豐富,味道更鮮甜而濃郁!

58%朱古力芝士蛋糕配紅桑子沙巴翁

賣相唔錯!個蛋糕朱古力味極濃厚,少甜,並唔會苦,配上紅桑子沙巴翁酸酸地,感覺好fresh,又可以中和朱古力陣奶味,配搭唔錯!

隔離左右好多客人生日,餐廳安排左歌手為佢地唱生日歌,今晚我地起碼聽左5次生日歌
氣氛溫馨
等下次老公生日又帶佢黎先得

總括黎講,餐廳食物質素高,服務又貼心,係一間唔錯的餐廳,下次一定再黎!不過就真係要預早book定枱至得

套餐加$38有紅/白酒一杯
松露煮日本年糕