餐廳: 懷歐敘
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
不嬲都話金鐘有太多扮高級的地踎餐廳, 收費極高昂但服務低劣,食物超難食,呢個不知所謂的壞鷗罪就係當中的表表者 上次去傾公事都覺得呢間舖質地好曳,今次有人話要再去呢間舖頭已心知不妙。嗰度燈光極微弱,本座無遠近視,老花及散光都看不清餐牌寫乜,何況其他上年紀的人? 同枱有兩個人點了法國田螺,佢地一食落口立即吐出來,話鹹到嚇親人。我試其中一粒都覺超鹹,而所用的係下等幼鹽,一間自命高尚的法國廳只會用平價貨,認真趕客 當中有人向一隻不知所謂的經理人形物件投訴,佢就慌失失勞嘈大叫 “我唔係唔換畀你”,”個廚重手小小,我想話你知我會換” 等,一啲歉意都無還要想惡人先告狀,服務態度超差,小學生不如。唔講以為壞鷗聚係佐敦噢藕在conard的分店。比着我定必開口教訓呢類人形物 老婆補叫的三文魚係平價貨,無魚味,唔新鮮。付送的薯仔餅質感似擦子膠,唔好味.。冷盤和熱盤一樣下九流。Ribeye 的肉質尚可,但落入一班唔識煮野食的廚師手上又化為烏有。個廚為塊排落大量劣質幼鹽,又煎得唔夠香,仲要等成粒鐘先有得食,而白汁磨菇汁又凍又唔夾。老婆的銀雪魚雖然滑身但應該貯放好耐,有大陣雪櫃味,應該放係冰格好一段長時間,名符其

老婆補叫的三文魚係平價貨,無魚味,唔新鮮。付送的薯仔餅質感似擦子膠,唔好味.。冷盤和熱盤一樣下九流。Ribeye 的肉質尚可,但落入一班唔識煮野食的廚師手上又化為烏有。個廚為塊排落大量劣質幼鹽,又煎得唔夠香,仲要等成粒鐘先有得食,而白汁磨菇汁又凍又唔夾。老婆的銀雪魚雖然滑身但應該貯放好耐,有大陣雪櫃味,應該放係冰格好一段長時間,名符其實係銀雪魚,而個廚又落大量低質幼鹽响條魚度。餐牌係寫銀雪魚配豬肉腸,但出來只有一舊下品銀雪魚和底下一堆雜亂無章的疑似西蘭花碎。一問原來唔係西蘭花而係被切碎的腸,咁點解餐牌唔叫香腸粒? 呢啲香腸粒質感似西蘭花,但又硬又淡,不知所謂。個廚乜都落鹽係唔係想用佢掩飾啲食物唔新鮮?

這間廢餐廳還有大量乏善足陳的地方,如坐位窄,椅細,如大啲動作極大機會觸碰到隔離食客,環境十足一間茶餐廳,又嘈。上菜超慢但隔離枱的白種人客遲來反而先有得食,又顯示香港好多侍仔充滿大白人和大南亞獨大優先種族主義及香港人要向其他外族i謙讓的不該思想。還有啲熱水和熱茶永遠只係微溫,掠咁多水都唔換個熱水爐? 呢間餐廳除左上菜慢似法國餐,其他法國菜應有的優點佢都完全欠奉,名符其實法國餐廳多嚿魚

呢間不知所謂的餐廳價值超低,服務超差,食物超難食。以咁高的價錢來比較,的服務及環境比大牌檔還低劣。唔明點解會有咁多人讚好呢間舖頭,係唔係開係酒店入面點欺客都大把人自動去奉上金錢? 除左呢間餐廳外,conard其他食肆如佢間賣餅café都一事無成,七年前在那裏買蛋榚竟要無故受一個戴粗框眼鏡的馬尾女人氣,對佢唔該前唔該後就俾人單打,咁本座唯有當場大聲串和罵,令到佢知道香港人唔係全部都受硬。而嗰個拿破倫蛋榚同樣和那女人一樣係一無事處,難食之餘啲忌簾唔滑唔香,皮又淋

在香港有極之多華裔以及外籍務員普遍對香港客人不禮貌,粗聲粗氣,只照顧同鄉顧客。有些食肆如mimosa, mirch indian restaurant,石澳黑羊及dim sum library還疑似派人去罵在close noodle留言投訴的客人,奈何香港人就係愛以大量金錢換取佢地差劣的服務。只要佢地講英文或標榜係外國餐廳,香港人就會趨之若鶩,接受佢哋帶種族歧視成份的待客之道
鹹到要立即吐出來的田螺
平時平無奇洋蔥湯