依度除咗打邊爐,亦都可以叫串燒、刺身、私房菜等等,不過今日同朋友就決定好要打邊爐😆姬松茸冬瓜湯、秘製土鄉清湯🍲我地要咗一個雙拼湯底,姬松茸冬瓜湯味道清甜,土鄉清湯反而係濃味一啲,因為加咗芫茜同皮蛋,兩種湯底各有特色本地手切牛🥩本地牛唔係間間火鍋店都有得食,依款牛肉肉味濃,而且冇一般肥牛咁肥,雖然油脂唔多,但係一啲都唔韌而且無筋👍鮮打四寶丸🦐四寶丸包括牛丸、豬肉丸、蝦丸、墨丸,當中嘅蝦丸同墨丸都幾出色,口感彈牙,而且真係見到同食到蝦肉同埋墨魚粒!黑豚肉片🥓黑豚肉片肥瘦相間脆鯇魚片🐟脆鯇魚片以蝴蝶形切法,淥一淥就食得,肉質爽脆😋有機菜心苗🥬菜心苗望落翠綠,食咗咁多肉係要均衡飲食,食番啲菜嘅~另外值得一讚嘅係服務真係好好,侍應不時留意住需唔需要加湯,又會幫手隔油,係幾貼心嘅用餐體驗👍

姬松茸冬瓜湯、秘製土鄉清湯🍲

本地手切牛🥩

鮮打四寶丸🦐

黑豚肉片🥓
黑豚肉片肥瘦相間

脆鯇魚片🐟
脆鯇魚片以蝴蝶形切法,淥一淥就食得,肉質爽脆😋

有機菜心苗🥬
菜心苗望落翠綠,食咗咁多肉係要均衡飲食,食番啲菜嘅~