2018-03-15 2132 瀏覽
本人於年初三(即2月18日)跟公司同事一行17人 喺呢間酒樓食開年飯。揀呢間酒樓唔係因爲啲嘢好食,只係因為佢話會畀房我哋,同埋喺公司附近。 點知就食到一肚氣。我哋喺2月14號預訂枱嘅。因為我哋多人所以訂枱時已清楚要求要有房。 而當時佢哋亦喺張訂金收據上面寫咗話會比房嘅。 仲帶去訂枱嘅同事睇到 時會間房個位。點知當晚我哋去到嘅時候,變咗係坐大廳。 我哋當然嘈佢啦,佢又話我哋冇講。 跟住我就拎張訂金收據出嚟,咁佢就冇得出聲啦。但係因為 當時所有房已比其他檯嘅客人用咗,最後我哋就焗住要喺大廳食。呢啲咪叫做貨不對板囉。做生意唔係咁做嘅。啲嘢食係點,都唔好嘥氣講啦。去過食嘅人都知, 唔可以叫好食囉 。以後唔使錢我都唔會去食囉!

呢啲咪叫做貨不對板囉。做生意唔係咁做嘅。

以後唔使錢我都唔會去食囉!

2018-02-18