2023-12-18 215 瀏覽
行完海港城想食火鍋,見到呢間有幾多好評,就試吓啦。我們只得三個人,所以冇窗口位,好彩仲有卡位。可惜卡位後面幅牆好似有機器,卡位的背板有輕微震動,坐得唔舒服。當晚見到一男一女侍應,女的幫我哋落單,語氣似機械人,只得一種聲調,唔覺得佢有禮貌!賣相趣緻,飯團係蝦滑,上面的蝦、鮑魚和肉熟咗都冇縮水,仍然彈牙有黑豚肉、羊肉片同豬頸肉。以豬頸肉最好,用多片肉切成花狀,成朵花放入鍋,一滾就會散開,爽口有肉味。羊肉片太薄,食唔到羊味,黑豚就一般。可能我哋揀最平的,兩款牛都好細塊,又冇牛味,要點佢哋提供嘅汁;口感差不多,分唔出邊款。魚皮餃正正常常,唔特別。只不過當晚冇嚮鈴,又唔見有想食嘅鳳梨酥,所以叫呢個。水餃皮厚,餡料一般,唔值呢個價錢!其實講咗咁耐,所有火鍋料到齊,我哋個湯底同水果茶仲未到,都有20分鐘問女侍應,佢話幫我哋追吓,再問個男侍應,佢話架機出單問題,即刻叫師傅整水果茶到了,一jar溝淡的橙汁,冇茶味或水果味,失敗。3個人飲,只俾兩隻杯,叫佢攞多隻,又要等。由落單至個湯底嚟到,足足30分鐘,其間侍應只係放低食物,冇理我哋有冇湯,真係奇怪珊珊來遲的麻辣+剝皮椒蛤蜊雞鍋麻辣鍋啱晒我朋友鍾意有少少
行完海港城想食火鍋,見到呢間有幾多好評,就試吓啦。

壽司滑盛合

綜合肉類盛合

肩胛肉、牛五花

魚皮餃

水餃王

水餃皮厚,餡料一般,唔值呢個價錢!

水果茶到了,一jar溝淡的橙汁,冇茶味或水果味,失敗
。3個人飲,只俾兩隻杯,叫佢攞多隻,又要等。

鴛鴦鍋

珊珊來遲的麻辣+剝皮椒蛤蜊雞鍋
麻辣鍋啱晒我朋友鍾意有少少辣又唔麻。更可以添加鴨血,豆腐。我覺得蛤蜊雞鍋清甜,有幾嚿雞、肉丸和幾隻蜆;冇味的肉索吓啲湯汁都好好多。
後來多一個較好的男侍應,同我哋斟水果茶,又同隔離枱傾吓偈。
總括來講,食物價錢同服務唔成正比,令人失望
壽司滑盛合
綜合肉類盛合