2018-10-18 355 瀏覽
上菜慢,於午膳時間點餐後,等咗超過30分鐘,仍然未有得食,而order嘅食物分別係豬扒河及生牛肉河。當與服務人員跟進時食物時,佢哋嘅跟進就係無跟進,只懂得不斷抹枱收碟,安排客人入座,沒有給予我們任何回應。而且安排差,較後入座的客人,反而上餐先,當中的食物是我們都有點的,明顯次序混亂。當我們再與服務員跟進時,該女服務員係黑面、仍舊無為我哋跟進、仲態度惡劣、罵我哋好搵佢跟進,佢根本乜都做唔到離座時,還附上粗口。因此,即時在收銀處向負責人反映其服務員的態度何其差劣。其實都係一個午餐,一個鐘頭午膳時間,要在點菜後等逾超過30分鐘時間,當刻無理解食客需要,無安撫客人,都唔緊要。但連基本跟進張單都唔願做,仲罵食客,就非常唔合理。難道我哋要走入廚房,直接跟進?