2019-08-22 2362 瀏覽
今日路經這間食店,見店一個都冇,於是入去食晏,等小朋友坐得舒服點,我們2人一入去問幾位之後就指我去近廁所和廚房門口的二人枱,除了這張2人枱,沒其他2人枱,於是我要求可否轉坐近窗位置4人枱,我們坐埋一邊,因當時一個人都冇。店員黑面即唔客氣話得,但等陣有人要坐你要同人搭枱或比番枱我。我們叫了滑蛋豬扒飯,份量不多,要80蚊。套餐只包少少沙津和一碗麵豉湯,味道普通,我當時不知道連茶都要自己攞杯和倒。所以茶都沒有杯,直到尾至見人自己攞,至知,食到差唔多中途,可能1點,有些客入來。到我仔仔食到剩番3啖左右的飯,有4個客入內,但當時仲有一張大枱6人和4個bar枱位。店員就好大聲咁喝我,喂你宜家就比番張枱我,你坐bar枱啦,完全沒禮貌語氣,但眼見其實有位。又完全沒過來幫我轉枱。要我自己拖住3歲幾小朋友拎住袋來來回回兩次取自己碗飯去坐bar 枱。我當時感到好無助。食餐飯食到好無奈,如果我一人, 我就無所謂,但有小朋友,佢應該要過來幫我拎飯餐轉枱,所以我話這間店完全服務極差,我們食完比錢,店員繼續黑面又沒一句多謝或唔好意思。雖然我見佢整間店好似兩個人,但連基本禮貌都沒有,每個餐至少70幾蚊以上,又唔係好平

食到差唔多中途,可能1點,有些客入來。

我們食完比錢,店員繼續黑面又沒一句多謝或唔好意思。雖然我見佢整間店好似兩個人,但連基本禮貌都沒有,每個餐至少70幾蚊以上,又唔係好平,仲要我走時。張6人枱都係沒有人坐。食到嬲。永不再來。

• 沒有值得推介