2019-12-13 1695 瀏覽
有個貌似經理既人唔係幾有禮貌,落單問我beef temperature,我唔係幾熟beef temperature,所以都請教咗佢先同問佢有咩suggestion,點知佢「吓,咁我落medium俾你囉」,然後我先如夢初醒佢講緊beef doneness,我唔知外國係咪一樣啦,但如果問聲都咁既態度,我唔覺得係good service。之後叫酒要乜無乜,門口個牌仲話有happy hour,我真係唔知道佢無酒,做咩happy hour,最後男朋友求其叫杯嘉士伯算。至於食物質素,牛扒唔係貴,但唔係平,而個質素絕對低於價錢,真係好普通既牛味,衰d講差過自己煮。去花園餐廳食都gur d,最少人地價錢真係對返個質素。生蠔寫住環球生蠔,以為可能有幾款可以淡口慢慢食到重口味,點知係同款,不過呢個只係我地無問,但百幾蚊半打都無預佢係d咩靚野。仲有一樣唔關我地事,隔離檯有個女仔病咗食藥飲自己水,無飲到檯面兩樽natural mineral water同sparking water,個經理衝過黎話店內唔飲得外來飲品,我開頭都理解,個女仔都有講唔好意思,話因為食藥。不過個經理下一句我覺得好un耳:「其實我地d水

仲有一樣唔關我地事,隔離檯有個女仔病咗食藥飲自己水,無飲到檯面兩樽natural mineral water同sparking water,個經理衝過黎話店內唔飲得外來飲品,我開頭都理解,個女仔都有講唔好意思,話因為食藥。不過個經理下一句我覺得好un耳:「其實我地d水都可以食藥架喎」,個女仔即刻無應佢。個經理走咗之後都好尷尬同同伴講返呢件事。我覺得佢身為一個service provider,佢係完全唔專業。

可能大家覺得好小事,可能係我挑剔,$1,000一餐飯唔係好貴,但大把選擇下,第一次黎食係真係後悔,而我亦絕不回頭。我知好多人黎慶祝生日,短短一餐飯都有兩檯客慶祝,但無必要為咗個蛋糕同即影即有而黎呢間無服務,又無乜特別既餐廳。