2022-07-02
第一次起Openrice到留言就係比左呢間餐廳。本身book 呢間餐廳係同朋友慶祝生日。我地5:57分到達餐廳,因當時餐廳仍未開門,聽到入面有聲但未有開燈,於是打算去買生日蛋糕。再次到達餐廳係6:13分,當描安心出行時,女店員亦一度搵不到我們的booking及後先至改口表示因我們於6:00未有出現,即時已將我們的位置比左街客,但店內仍有充足的位置,只有3-4枱客人,佢都唔肯幫我地安排另一枱。而我們亦未有遲到超過15分鐘,對於女店員咁嘅服務及處理態度,我地都好好失望。遲到係我地問題,但訂座時已寫明可預留15分鐘,如果佢係起6:15分就比左張枱人我都理解。但按照佢嘅邏輯,如客人在預約時間沒有立即出現,便可隨意取消預約,給予街客,咁麻煩起book枱時寫明。另外,起發現客人沒有出現時,點解不選擇打電話詢問客人呢?本來係要慶祝朋友生日,但就令到我地臨時要搵另一個地方食飯,更係比職員嘅態度受左一肚氣。透過咁嘅訂座經歷,十分唔推薦大家黎呢到食飯,尤其係會同朋友慶祝,可能遲少少都已經cancel 左。