2020-01-31 2193 瀏覽
今日想去荃灣行下買下野,行開愉景新城,記得好耐之前食過一間餐廳好好味,去睇下,果然仲喺度,入去回味一下先~坐低店員好有禮貌咁介紹餐牌,除左dinner set,亦可在主餐牌選擇再加特定價錢轉成套餐。經一輪篩選,我地揀左羊架同海鮮意大利飯。前菜選了一份沙律及一份餐湯。沙律一點都不平凡,用上優質嘅新鮮沙律菜,仲有紅菜頭,橙肉等,顏色繽紛得來味道更加出色,食完覺得好fresh。餐湯係牛肝菌濃湯,湯打得幼滑,湯上面加上幾滴橄欖油,潤澤得來令湯更滑口!牛肝味香濃,配上餐前餅乾條及麵包都是一流!羊架配香滑薯蓉-點了七成熟,羊架共有四件之多!加上薯蓉及配菜,非常豐富!每件羊架都燒得香香的,外邊有點脆,切開有點粉嫩的,肉質軟熟,點上紫蘇蜜糖醬,十分配合,蜜糖同燒羊架好襯,紫蘇葉嘅香亦令人胃口大增!薯蓉做得非常幼滑,牛油味不是很重,多吃亦不覺膩。加拿大海膽·帶子·墨魚片意大利飯配忌廉紅花汁- 上枱極吸精!加拿大海膽一大片,看得出的新鮮!連兩隻大大粒嘅帶子併起來亦不及海膽大片!帶子煎得微焦,一口海膽,配上帶子和吸滿忌廉紅花汁嘅意大利飯,好美味啊!另外點左杯偽鴛鴦同玫瑰花茶。偽鴛鴦用上咖啡冰磚在朱古力底上,
另外點左杯偽鴛鴦同玫瑰花茶。偽鴛鴦用上咖啡冰磚在朱古力底上,keep到溫度又keep到濃度!

玫瑰花茶好大壺,可沖到兩杯有多,將茶撞落乾玫瑰時,玫瑰香氣四溢,飲完除左解膩,仲滿口花香!
離開時仍然坐無虛席,果然有佢吸引嘅地方!
2020-01-28