2017-11-17 182 瀏覽
同朋友到沙田shopping,沙田好多地方都裝修緊,感覺上少左好多野行咁!兩個人行黎行去唔知食咩好,見到有間UCC,諗起N年前食過都唔錯就入左去。果時只係7點多,大把位,侍應竟然要我地搭枱?!我地當然唔願意啦,之後就被安排到一個角落既位置,也好,靜靜地傾下計!睇左陣Menu,諗住落單,班侍應們圍埋傾計冇理我地,等左一陣佢地先睇到我地我地揀左兩個set dinner,竟然有一個冇!心諗岩岩先開始晚市就冇,個餐牌係咪呃人架?!之後同侍應講我地要諗一陣再叫,點知佢仲企左0係度?!講左2次佢先走開,但走開後好快又再企0係度問我地諗好未?!(時間上大約係2分鐘左右)朋友開始不耐煩話,叫佢地落單時又掛住傾計,到落單你又同我講冇,冇喇,又要迫我盡快決定最後點左: 鮮蝦帶子意粉(茄汁)帶子同蝦淡而無味,一睇就知係雪藏,而且帶子好細粒,意粉汁又冇咩味。。好失望諗住有野座熱飲用,點知冇 (有點失望)朋友點左:煙肉忌廉意粉唔算是難食,但都係冇咩味,要勁落芝士粉。。

最後點左: 鮮蝦帶子意粉(茄汁)

諗住有野座熱飲用,點知冇 (有點失望)

朋友點左:煙肉忌廉意粉
唔算是難食,但都係冇咩味,要勁落芝士粉。。