2015-11-05 1156 瀏覽
第一次食牛陣,同男友去左太子始創果間,午餐放題每位98元,再收加一。自取食物區食物種類少,菌菜丸,另外有麵可以烚。雖然少野食揀,不過算啦黎得牛陣緊係試肉為主,有牛肉片同豬肉片,要order廚房拎出黎。肉質同味道中等,不過不失。豬肉片就食黎食去都淨係食到肥膏。然後最精彩時間出現,臨尾佢走埋黎話要埋單last order,咁就order左一碟牛,然後就出去夾左少少菜,之後等找錢黎埋碟牛都搞左差唔多10分鐘,我地就諗住繼續清埋檯上既野,其實打邊爐點都要時間烚熟,清到一半有個waiter走埋黎話我地已經過左10分鐘,我初初聽唔明佢既意思,仲話「拿拿臨清埋啲野走啦,唔好晒左啲野食(果時檯上淨返岩岩黎果碟牛)」,點知個waiter企係我旁邊唔走望住我先知原來佢係要我立刻離開。我男友仲話因為未食完檯上既野,如果加時要幾錢,佢就話每位半小時50元!利申返當時店內只得3檯人,加埋得6個客人都無,我淨係想食埋碟牛唔好浪費野食姐,搞到好似驚死我賴死唔走,我明白佢地如果規矩要執正黎做當然無做錯,但我覺得可以人性化少少去對待事情,老老實實如果店係多人或爆滿我緊係拿拿臨俾完錢就走啦。今次係第一次食牛陣我預計亦會係

利申返當時店內只得3檯人,加埋得6個客人都無,我淨係想食埋碟牛唔好浪費野食姐,搞到好似驚死我賴死唔走,我明白佢地如果規矩要執正黎做當然無做錯,但我覺得可以人性化少少去對待事情,老老實實如果店係多人或爆滿我緊係拿拿臨俾完錢就走啦。今次係第一次食牛陣我預計亦會係最後一次,因為真係有一個好差既經驗。
2015-11-05