2019-07-02 366 瀏覽
只見過無位就緊係無得坐,但今日父親節就經典,竟然有一班正在等既人,有位無得坐,理由充份無比,我一到就話要等到8:15先call back我,咁咪係度等下,反正有一半位無人坐,應該好快啫!點知⋯⋯⋯ 我由7:40等到8:20成個門口擠門walk-in同訂枱客人,我係老世真係要教育一下佢,點樣幫公司賺多d錢!明明個場有一半位吉左,得左30分鐘司然係「又繼續等!」依個都係walk-in蠔灘要等定律,最好笑都未到! 以為刻枱可以一到左有位坐啦!蠔灘留咁多無人坐既位⋯唔通未到七月就⋯有訂左位客人話:研究點架?幾時先有位架?職員:「哦⋯未夠8:15喎!」又無人接待!我就得淡笑!你要行到門口位爆晒,連坐係度既人都覺得奇怪先有些微作用,最好笑有人已有訂枱號碼都要爭一輪⋯其中一個食客問:「我訂左枱⋯明明同佢講左兩次,點解又會比另一個入先架?」我又笑左,「係喎⋯訂左位既人客到左無人理,遲黎先上岸,真係好好笑!」我見狀就緊係⋯閃啦!當我食飽飽之際,收到蠔灘尊貴既職員電話,當時到8:50,「我係蠔灘,依家有位⋯」我:「我食飽啦⋯⋯bye!」 蠔灘老闆,如果你想有多d生意,已唔好成為香

蠔灘老闆,如果你想有多d生意,已唔好成為香港仔既食店慣例 — 開唔夠一年就執,你就改下入坐既固執規矩啦⋯⋯否則,命運只有一個。