2021-03-14 422 瀏覽
朋友L小姐生日,想試下青花亭。我一開始用open rice book 枱,之後再打電話問可唔可以系甜品上寫名同happy birthday,侍應好爽快話ok,甜品可以到時先揀。星期日到達太子地鐵站後用map搵路,由於好多交通燈同十字路口,有時睇錯地圖d直線同斜線,過錯馬路,好在同行朋友S小姐👍🏻對認路好在行,跟住路名就搵到了。入到去發現樓下坐滿人,好在有book枱,女侍應好有禮貌帶我地到上層。可能仲早,樓上竟然冇人,我地揀左角落位坐。我哋叫左以下食物:大蝦炒粉皮 - 粉皮同平時食ge上海粉皮唔同,比較厚身,醬汁系xo醬,好惹味。牛肋骨炒腸粉 - 牛肋骨煮得唔錯,夠淋易咬,腸粉有煎過,少少脆。西京燒比目魚 - 魚份量都多,不過個汁太甜,有d果味,我個人唔多慣,鍾意平時日式d西京燒多d。飲品 - 分別叫左咖啡,奶蓋普洱茶同奶蓋合桃,味道ok, 唔太甜,賣相精美。甜品 鹹濕阿伯大菠蘿 - 賣相靚,食落除左菠羅朱仲有少少鹹蛋黃味,幾特別。因為慶祝生日,所以碟上有慶祝字句同名,之後請侍應幫我地合照,侍應亦好態度同有禮。👍🏻

我哋叫左以下食物:

鹹濕阿伯大菠蘿