2019-12-02 209 瀏覽
難得第二日放假,就訂咗位同朋友嚟到pizza max bistro 食個飯,貪呢度冇限時可以慢慢傾計。-黎過呢間餐廳幾次,外藉店員熱情又有禮貌,餐廳天花有好多波波燈,氣氛唔錯,食物款式又多,價錢唔貴又好味。-Capresse Salad ($125)呢款沙律係其中一道我最鍾意食嘅意大利料理,基本上材料只有番茄、mozzarella同basil三樣,再配上鹽同橄欖油調味。正正因為材料簡單、做法直接,基本上整得好唔好味唯一影響因素就係食材新唔新鮮,呢度既番茄脆口鮮甜,mozzarella奶味濃郁,配埋一齊又fresh又好味。-Crumbled deep fried Camembert cheese served with balsamic Cranberry Sauce ($105) Fried Camembert cheese 一定要上枱即食,炸到外脆内軟,邪惡得黎又係難以抵抗地誘惑!味道較水牛芝士重,配上cranberry醬,就有好好既balance-German style pork knuckle ($209)德國豬手係我嘅最愛,呢度既豬手燒到岩岩好,外層鬆脆唔會過份油膩,入面肉質

Capresse Salad ($125)

德國豬手係我嘅最愛,呢度既豬手燒到岩岩好,外層鬆脆唔會過份油膩,入面肉質軟腍入味又juicy,肥膏既份量啱啱好,真心好食過好多德國餐廳