2012-11-06 7 瀏覽
今晚應朋友生日邀請第一次到旺角笑笑居洒屋慶祝生日,大家一行四人相約在餐廳內先到先等,店內末算太忙,可能太早,第一次到來餐廳感覺好有日本feel,侍應亦好有禮貌安排一張近窗口位比我地,朋友到齊,我地點左七道菜,有兩款係侍應姐姐介紹既,前菜,介辣章魚口感特別,三文魚野菜salad三文魚夠新鮮,不過菜份量可以多D就好, 秋日刺身夠新鮮,秋刀魚比想像中鮮甜,另外炸薯仔芝士年糕,香口有口感,不過女仔朋友就覺得麻麻地,怕肥卦廣島薄餅出黎時鐵板支支聲,好香,一口咬落醬濃飄香,吃一件都夠飽晒啦,另外沙律明蝦亦係香口之作,最後點了個炒麵,味道尚可,不過不失,跟住我地主題同朋友唱生日歌切蛋糕,侍應哥哥主動幫我地影相,好窩心!!整體不俗,會再黎,不過下次吾收切餅費就最好
2012-10-25
  • 沙律明蝦