2022-10-23 1378 瀏覽
事緣我有朋友去開呢間餐廳食晏,佢知我想同女女慶祝生日,所以大力推薦呢間餐廳比我(book檯時同職員講慶祝生日會有心太軟一個送)當晚我地一行6人準時7點半入座,我地分別點左2個2人餐同埋一啲前菜、串燒同小食咁,上菜速度都正常既,最緊要係啲食物真係好食既,重點係啲食物唔會太肥太油膩,職員服務態度係幾好,見到你無水唔使叫都會同你加,主動執走你唔要既野,同埋佢地真係好細心,小女得7歲,但當中有兩個鍋,佢地都好細心咁專登將個爐離遠小朋友,呢點真係唔係好多餐廳會留意;講返食物,基本上每一樣野都有一定水準,無乜好挑剔既,但呢個「帆立貝北海燒」同埋「原條鰻魚炒飯」呢2個真係必食炒飯唔會太乾(有啲鰻魚汁喺度)原條肥美鰻魚鋪喺炒飯面,賣相吸引!而鰻魚肉厚肥美,每粒飯都充滿咬口👍🏻👍🏻而且我女女好怕食腥既野,平時屋企蒸魚或煎魚都唔會食,當晚佢一個人食左一大碗鰻魚飯,仲想再添食,可惜已經平均分哂6個人🤣🤣「帆立貝北海燒」原隻帶殼帆立貝,面頭上鋪滿師傅自己調教既醬,再灑上蟹籽,賣相吸引之餘,味道仲相當好,我地叫左3個,每一個都食得乾乾淨淨一滴汁醬都無剩!仲有啲食物係因為小朋友們太肚餓所以影唔切,不過總括來說,呢
原條鰻魚炒飯
帆立貝北海燒
仲有啲食物係因為小朋友們太肚餓所以影唔切,不過總括來說,呢間餐廳我絕對會再幫襯(埋單時職員會好好提醒你,如下次幫襯用OpenRice app booking 會有8折👍🏻👍🏻咁我下次黎時可以再叫多啲人試多啲唔同既野)
牛肉他他燒
北海道陶板腸