2023-06-16 295 瀏覽
同朋友屋企人想食生日飯,朋友指定要食中餐,喺上環附近搵咗呢間酒樓,試吓好唔好味~~嗰日係星期六晚上,餐廳都算full Booking,好彩有預先book位🥳🥳🥳四個人去,獲分配一張小圓枱,環境正常乾淨。小食揀咗香芒煎大蝦球,食得出蝦幾新鮮,爽口彈牙,拍咗少少粉炸完之後上面俾芒果醬包住,再加上少少花生碎,入口有多層次嘅感覺,食埋下面嘅沙律菜更清新🤡🤡🤡呢個豬膶浸莧菜,豬潤比平時切得厚,啱啱熟,咬落去仲好粉嫩,唔會老,好味🤤🤤🤤另外呢個龍躉兩食,果皮蒸頭腩,龍躉皮好煙韌,加埋果皮嘅香味,好好撈飯🤣🤣🤣另一味炒西蘭花,正常發揮,西蘭花幾入味👏🏻👏🏻👏🏻最後呢個肉絲炒麵,值得一讚,麵餅炸得好乾身,咬落去一啲都唔油,仲好脆口👏🏻👏🏻👏🏻肉絲分開上,唔會整林晒個麵餅,呢個細心值得一讚👏🏻👏🏻👏🏻最後,每人送咗一碗綠豆沙,唔會太甜,足料幾好味~~~~總括嚟講,搵到呢間酒樓食咗一餐滿意嘅生日飯🥳🥳🥳🥳🥳

四個人去,獲分配一張小圓枱,環境正常乾淨。

另一味炒西蘭花,正常發揮,西蘭花幾入味👏🏻👏🏻👏🏻

肉絲分開上,唔會整林晒個麵餅,呢個細心值得一讚👏🏻👏🏻👏🏻

最後,每人送咗一碗綠豆沙,唔會太甜,足料幾好味~~~~

總括嚟講,搵到呢間酒樓食咗一餐滿意嘅生日飯🥳🥳🥳🥳🥳
2023-06-10
  • 香芒貴妃大蝦球