2020-02-11 180 瀏覽
我和朋友去完 apm行完街,之後去左食泰菜!來了駱駝漆大廈1座食。泰菜!叫做add sone thai, 餐廳名幾得意。 餐廳環境幾大好闊落! 好似去左泰國咁咁,有泰國風情!先食個小食拼盤份量都幾多!有炸蝦餅,春捲,炸蝦片,單骨雞翼,豬頸肉,酸辣鳳爪沙律,種類都幾多!真係大包圍。蝦餅炸到脆卜卜咬口非常之彈牙,炸蝦片唔算油膩,都幾香!單骨雞翼炸到鬆脆,雞肉非常的juicy. 鳳爪我最鍾意嘅,酸酸辣辣咁樣!非常之開胃。鹹蛋黃酥炸海蝦配泰式炒金邊粉,份量都幾多!有鹹蛋黃加持,令到海蝦非常之香!咬落去aftertaste非常之強,肉質非常q彈,好新鮮!炒金邊粉辣辣地,非常之彈牙爽口。因為辣辣地非常之開胃!叫咗半隻泰式無骨海南雞, 雞味幾濃郁非常潤滑,配上泰式醬汁更加野味無窮。即整嘅咖哩肉碎配焗法式蒜蓉包,蒜蓉包甘香鬆脆! 賠償黃咖哩一齊食令到整體非常惹味濃郁。整體覺得 add some thai呢間泰國餐廳好食又有heart!! 幾鐘意呢度既情調和感覺

先食個小食拼盤