餐廳: 意寧谷
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-07-20 1359 瀏覽
今次參加左某橙色平台嘅 Staycation Package,房價包括 Nicholini's 4-course 晚餐、行政貴賓廳下午茶及黃昏雞尾酒、Garden Cafe 自助早餐。呢個就係餐牌,除咗 Main 之外,我哋每款各叫一客可以比較返~首先係送嘅包同埋餐前小食(已經唔記得咗係咩)個包個樣好似 Cupping Room/ La Vina 有一個好好味好邪惡嘅蒜蓉包但咬落去好普通,冇乜味可能好高期望所以失望餐前小食OK~~~Starter~~•Granchio - Snow Crab Salad, Mediterranean Cous Cous, Avocado Cream, Sorrento Lemon Dressing, Marinated Fennel蟹肉,地中海粗麥沙律,牛油果忌廉,檸檬汁,茴香呢個好味•Zuppa Di Funghi - Summer Mushrooms Soup, Burrata Cheese, Toasted Almond蘑菇湯,水牛芝士,杏仁~~Carbs~~•Penne - Marsigliese Style, Prawns Ragout Br

首先係送嘅包同埋餐前小食(已經唔記得咗係咩)
包 & 餐前小食

但咬落去好普通,冇乜味
可能好高期望所以失望
餐前小食OK~

~~Starter~~

Granchio

蟹肉,地中海粗麥沙律,牛油果忌廉,檸檬汁,茴香
呢個好味

Zuppa Di Funghi

蘑菇湯,水牛芝士,杏仁

~~Carbs~~

Penne

•Penne - Marsigliese Style, Prawns Ragout Brandy Sauce, Chives
長通粉,虎蝦,蕃茄白蘭地汁,香草
超~普通~~

Fusilli

•Fusilli - Light Cream of Mushrooms, Green Peas, Taleggio Cheese
螺絲粉,蘑菇汁,青豆,意大利牛奶芝士
超~普通~~

~~Protein~~

Manzo

•Manzo - Grilled US Beef Sirloin, Yellow Polenta, Chianti Wine Sauce, Green Asparagus
西冷牛扒,玉米忌廉,紅酒汁,蘆筍
傳說中呢個牛係佢最出名,但都幾韌

~~Dessert~~

Traditional Tiramisu

•Traditional Tiramisu
意大利芝士蛋糕
呢個好味

Cassata

•Cassata - Sicilian Iced Parfait, Candied Orange & Lemon Peel, Roasted Pistachio
西西利卡撒搭雪糕蛋糕

餐後送 Petit Four,擺盤擺得好 depressing,depressed 到唔想影相

What you see is what you get,無驚喜,得個甜字
我見有 Petit Four 咁甜,問下侍應餐有無包括茶啡
侍應冷冷一句話無包就走咗,都唔 offer 我問我使唔使叫返杯

本身對於 Nicholini's 期望好高,但係可能因為佢將貨就價
張單就話晚餐值 $888一位,但味道質素只係普通西餐水平,我個人認為好普通,唔值呢個價錢

呢啲 Staycation package 原意係平啲比你試吓,等你之後正價都願意返嚟再食
但係將貨就價令質素下降真係唔係咁好
2021-07-14