2019-07-09 558 瀏覽
呢到皇牌之一食物有<芝士煎蟹餅>,蛋味很濃,入面有溶左的芝士,洋蔥,菇類,佈滿煎蟹餅上面的是木魚,小蟹鉗令整個賣相生色不少,襯熱食先最香。我個人比較鍾意呢個<西班牙豬手>,驚喜度比煎蟹餅高,一般食呢類型脆豬手食食下會覺得有一種膩的感覺,呢個正正相反,越食越滋味,豬手的皮非常香脆,即使放涼了一陣子,香脆度仍不減,除左豬手本身好食之外,呢個醬汁同配菜相信是靈魂之一,配菜帶酸味,所以很開胃,仲有好多新鮮蔬菜可夾埋豬手食,除左醬汁之外,另外仲可以再加蜜糖一齊食。呢到甜品款式唔少,最吸引我地就係呢個色彩繽紛的<雜果麻糬窩夫>,有好多不同的水果,比較有特別是窩夫入面有麻糬,麻糬口感軟熟,熱的窩夫再同冰凍的雪糕,好食。