2023-01-30 1679 瀏覽
好多年前食過YAMM,當時感覺好一般,菜式一般,味道正常,總之就冇咩特別~一直都冇諗過再去食,直至老公喺公司抽到Free Brunch Coupon...... 冇諗過Brunch都咁多野食最驚艷嘅係有好多海鮮/貴價野食,有D冇影到相,有龍蝦、鮑魚、花膠、帶子、魚翅.... 龍蝦配上熱辣辣嘅芝士,超級好味魚翅湯好足料帶子同花膠都唔錯唯獨鮑魚,因為係凍盤,佢有3種汁選擇,但我覺得都唔夾,如果轉做磯燒或者其他汁煮會更好不過甜品就好一般,有d甜品連名牌介紹都冇,完全唔知係咩甜品,只能靠"目測" 。因為臨近新年,所以都有唔少新春特色嘅甜品,賣相討好,但味道真係冇驚喜,某d味道更怪怪的,只可以講YAMM嘅強項唔係甜品另外一個驚喜係香檳任飲!食過好多間酒店buffet,但冇一間嘅餐飲係好似YAMM咁咁多選擇有香檳、紅酒特飲、果汁、檸茶、檸水、咖啡,咖啡都有5種(Regular、Latte、Mocha、Espresso、Cappuccino)整體黎講好滿意,冇諗過YAMM而家質素高左咁多

龍蝦配上熱辣辣嘅芝士,超級好味
魚翅湯好足料
帶子同花膠都唔錯

不過甜品就好一般

另外一個驚喜係香檳任飲!

整體黎講好滿意,冇諗過YAMM而家質素高左咁多
2023-01-21
午餐