2019-08-21 3629 瀏覽
同男朋友一齊得耐,遇到特別日子都好少慶祝,難得週年紀念一年一次,就搵間未食過既餐廳去試下!-今次就去咗銅鑼灣永光大廈上面既kozy 我地都好似未一齊食過鐵板燒!(除咗自己整大阪燒 lol)book咗730 上到去已經有第一輪既人客走緊,等一等,就入得!-book位既時候店員有提到可以坐bar枱既位置,雖然佢係有bar枱位置既情況下安排我地坐普通二人枱,不過因為現場通風唔係十分好,唔想食到周身味,所以我都係所謂啦~-【芝士蛋奄列】上菜速度無上網所講既咁慢,都上得幾快,可能因為咁岩無咩人。一上枱,非常吸引,熱辣辣,香氣十足!仲可以拉絲添!佢個蛋漿用上湯撈過,所以唔係單純蛋香,而且非常軟熟,芝士好多,夠晒邪惡!好味!-【蟶子】蟶子肉好甜,份量唔算小,唔會鞋口,幾新鮮,幾好!-【鹿兒島黑豬腩扒】呢個出色!濃濃既豬肉香,肥瘦適中,點一點個薯蓉藻鹽(唔係好識分)帶動到成個豬肉既鹹香,配上椰菜絲中和油膩感,仲有一塊薯餅仔,正!-【雞腎】好食喎都!一d都唔硬,少少芝蔴香,簡易好味。-【蒜頭炒飯】有驚喜!好有鑊氣既炒飯!(定係叫鐵板氣?)好香,粒粒分明,有少少蒜啊菇啊薄豬肉啊蔥啊,已經好好食。-【關東煮
book位既時候店員有提到可以坐bar枱既位置,
雖然佢係有bar枱位置既情況下安排我地坐普通二人枱,

【芝士蛋奄列】
上菜速度無上網所講既咁慢,都上得幾快,可能因為咁岩無咩人。
一上枱,非常吸引,熱辣辣,香氣十足!仲可以拉絲添!
佢個蛋漿用上湯撈過,所以唔係單純蛋香,而且非常軟熟,
芝士好多,夠晒邪惡!好味!

【蟶子】
蟶子肉好甜,份量唔算小,唔會鞋口,幾新鮮,幾好!
【鹿兒島黑豬腩扒】
呢個出色!濃濃既豬肉香,肥瘦適中,
點一點個薯蓉藻鹽(唔係好識分)帶動到成個豬肉既鹹香,
配上椰菜絲中和油膩感,仲有一塊薯餅仔,正!

【雞腎】
好食喎都!一d都唔硬,少少芝蔴香,簡易好味。

【蒜頭炒飯】
有驚喜!好有鑊氣既炒飯!(定係叫鐵板氣?)
好香,粒粒分明,有少少蒜啊菇啊薄豬肉啊蔥啊,已經好好食。

【關東煮】
大根同薯仔,用料好真係好重要,
個大根好好味,煮到好淋好淋,而且一d渣都無,
男朋友話好食過佢係日本台屋食到既大根關東煮!
我唔係好識欣賞個薯仔,完。

【牛舌】
好味道,好軟熟,一d都唔會死實實,味道都好好,值得一試!
【豬肉大阪燒】
呢個細細個,唔會太多,我個人認為佢粉太多,唔夠菜,
味道唔差,個漿汁搭救。
【上:燒年糕雪糕;下:甜薯雪糕】
正所謂無比較無傷害,
燒年糕雪糕唔係唔好食!係唔錯既,
不過個甜薯雪糕!正!到!爆!我要再黎再食!
總結,呢間係一間好驚喜既餐廳,事前見到網上既評價都有擔心,
好彩,呢到非常值得一試!如果通風做得再好d就好了!
2019-08-20
紀念日