餐廳: My Ahjussi
資訊:

2020-11-25 117 瀏覽
本身今日去大角咀食飯諗住食那個,但係撞正佢咁啱維修所以就去2號選擇My Ahjussi.禮拜六晏晝黎講都唔算要等好耐,係出面見佢有素食menu同正常menu,香港嚟講非常少見!入到去見到頭頂一片花海好似去咗韓國咁~ 心情好好嘢食叫咗等十分鐘就上齊等緊時可以食住前菜:泡菜同酸白蘿蔔仲有碗味增湯。泡菜意粉超好味,泡菜味唔會過重,意粉又夠彈牙剩返啲醬我攞咗嚟點番薯條~ 番薯條份量都幾多,唯一個缺點就係切得比較幼,所以炸咗之後就有啲偏乾。仲有我好期待嘅炸雞,但係佢出到黎同我想像之中個樣有啲唔同。應該係啲炸粉同平時啲韓式炸雞唔同,望落感覺有啲似一件好大舊嘅麥樂雞。啲醬同炸雞都幾夾,但係就唔係好夠蒜香。炸雞上到枱係超級熱辣辣,咬落去都充滿肉汁!食咁多炸嘢點可以唔叫嘢飲呢?嗌意粉或者飯都可以加$20跟一杯特飲,另一杯就要單點。我叫咗杯焦糖瑪奇朵,咖啡師好有心機整到個杯有焦糖紋,但係正正因為重手咗就唔係好飲到咖啡味嚕。整體來講價錢十分抵食,味道不錯,餐廳亦算係用咗新鮮食材同有落心機去製作食物,會有下次!

嘢食叫咗等十分鐘就上齊
等緊時可以食住前菜:泡菜同酸白蘿蔔仲有碗味增湯。

泡菜意粉超好味,泡菜味唔會過重,意粉又夠彈牙
剩返啲醬我攞咗嚟點番薯條~
卡邦尼煙肉泡菜意粉

甜番薯條