2022-07-08 1521 瀏覽
誤打誤撞試咗呢間喺朗豪坊對面嘅港式餐廳,睇門面以為佢係cafe,但睇menu先知原來係食fusion港式嘢🇭🇰 見openrice話呢間係由米芝蓮二星名店主廚擔任行政總廚,唔怪得之啲菜式配搭幾創新,味道真心有驚喜🤭!▪️秘製泰式檸檬燒安格斯牛肉 $168▪️安格斯牛肉🥩燒到半熟,一啲都唔乾唔韌,好juicy仲要勁香牛味,特別係啲肥位真係好正😍配埋個泰式汁勁開胃,做前菜一流!
▪️鑊氣豉椒炒蜆煎米粉 $148▪️豉椒炒蜆相信大家都食過,但配煎米粉真係未試過,原來係超夾!!成個鑊上都幾足料,蜆嘅份量都好多,啲汁配埋勁脆嘅煎米粉真係好惹味💯咁多煎米粉我哋都成碟清晒,你就明佢有幾好食🤣▪️Nutella榛子朱古力一口多士 $58▪️呢個真係超推薦,記得留肚叫呢個呀🤤!一口多士炸到勁香脆,入面本身已經包咗Nutella榛子醬,再蘸埋煉奶食真係不得了🤤▪️原味雞蛋仔伴雪糕|朱古力脆脆|海鹽焦糖醬▪️呢個甜品配搭好創新,係雞蛋仔嘅fusion做法!雪糕係椰子味,配埋朱古力脆脆同海鹽焦糖醬味道好豐富,如果雞蛋仔整得再脆口啲就perfect~(老老豆豆,我哋真係眼闊肚窄🫣 其實兩條友食兩個主菜+一個甜品就好夠飽,佢啲嘢

▪️秘製泰式檸檬燒安格斯牛肉 $168▪️

▪️鑊氣豉椒炒蜆煎米粉 $148▪️

▪️Nutella榛子朱古力一口多士 $58▪️

▪️原味雞蛋仔伴雪糕|朱古力脆脆|海鹽焦糖醬▪️

(老老豆豆,我哋真係眼闊肚窄🫣 其實兩條友食兩個主菜+一個甜品就好夠飽,佢啲嘢都好大碟好足料下🤣)
  • 一口西多