2017-04-23 1406 瀏覽
旺角放題放到厭,於是決定同同事去搵下其他野食,跟住見到呢間火鍋好似幾多野食,於是就決定抱住試下嘅心態入去食下。一入去見到地方都算大,店員仲熱心咁為我地送上調味盤,仲同我地介紹左好多好食嘅野 花膠雞鍋呢個絕對值得一讚架,呢個花膠雞鍋係雖然度度都有 ,但係花膠份量真係唔少,仲要有成隻雞同埋專人為我地放落鍋,非常咁貼心。真係仲要有成隻雞架真心夠晒成,湯入口感覺好鮮味,唔會有油淋淋嘅感覺。而湯底都算清甜再加埋足量嘅花膠,一啲都無花假架。 珊瑚蚌呢度嘅珊瑚蚌非常新鮮,上枱嘅時候依然保持亮身,入湯灼幾秒加小小醬已經非常好食,不過最最重要就係你唔好煮太耐呀,幾秒就夠脆身架喇,真係好值得打邊爐時食架 手打丸呢度嘅手打丸真係幾足料下架,就連粒粒丸都足料過人,呢度嘅蝦丸就入面我比較鍾意嘅丸,因為蝦丸入面真係有蝦架,都口感十足,夠晒彈牙,真係令人超滿意 手切牛頸脊平時一般嘅火鍋店都好小會有牛胸爽呢樣野,我都係聽老板介紹先識叫同埋食法,牛胸爽數十秒等佢一變色之後就可以擺入口,事實證明真係唔錯架,因為真係好重牛肉味而且仲有小小油而不膩,口感十足嘅感覺除左野食,餐廳嘅環境都唔錯架,二個人靜靜地坐低食下野,都真係幾

手打丸

手切牛頸脊

平時一般嘅火鍋店都好小會有牛胸爽呢樣野,我都係聽老板介紹先識叫同埋食法,牛胸爽數十秒等佢一變色之後就可以擺入口,事實證明真係唔錯架,因為真係好重牛肉味而且仲有小小油而不膩,口感十足嘅感覺除左野食,餐廳嘅環境都唔錯架,二個人靜靜地坐低食下野,都真係幾寫意架,因為格局或氣氛都比同類型餐好,下次都要同屋企人黎先得