2018-10-04 577 瀏覽
話說有朋友係荔枝角番工,佢話想試下呢間餐廳~噤撞正我地幾個朋友都得閒,所以就即慶約左大家放工黎呢度食飯~~我地嗌左個4人餐~有湯有野飲,仲得揀2個頭盤同3個main course~個餐都只係6百幾蚊,真係抵食呀!個是日餐湯係薯仔忌廉湯,飲得出好濃厚既薯仔味,好飲~頭盤我地揀左個 雞翼併薯條同埋三文魚凱撒沙律。招牌雞翼配薯條雞翼同薯條上檯果時仲係熱辣辣!雞翼腌得好入味,而且外面脆,入面仲有肉汁流出黎架!正而薯條就炸得多脆內林..我食得一條就比d朋友爭住食哂喇......三文魚凱撒沙律沙律最緊要菜要夠新鮮,呢度既沙律食落口係爽脆既,証明係用新鮮菜,加上合適分量既醬汁~good有係其他地方食過既凱撒沙律因爲菜唔新鮮而落左好多醬,呢度完全唔需要噤做~主菜有得嗌3樣野,所以我地又嗌飯,又嗌麵又嗌pizza~~肉醬千層麵呢個千層麵好食!有濃濃既蕃茄味加上少少肉碎同埋d蔬菜,食完唔覺得漏。推介!北海道大帶子松露意大利飯呢個飯一上檯既時候,聞到好強勁既酒味。當放入口真係感覺酒既味道太重,仲有少少酸酸地。呢個飯唔可以話唔好食,只係太重酒味唔太岩我地胃口。手工pizza- 芝士四重奏,黑松露誘惑店員話pi
話說有朋友係荔枝角番工,佢話想試下呢間餐廳~

個餐都只係6百幾蚊,真係抵食呀!

個是日餐湯係薯仔忌廉湯,飲得出好濃厚既薯仔味,好飲~

頭盤我地揀左個 雞翼併薯條同埋三文魚凱撒沙律。

招牌雞翼配薯條

三文魚凱撒沙律

主菜有得嗌3樣野,所以我地又嗌飯,又嗌麵又嗌pizza~~

肉醬千層麵

推介!

北海道大帶子松露意大利飯

呢個飯一上檯既時候,聞到好強勁既酒味。
當放入口真係感覺酒既味道太重,仲有少少酸酸地。
呢個飯唔可以話唔好食,只係太重酒味唔太岩我地胃口。

手工pizza- 芝士四重奏,黑松露誘惑

店員話pizza可以mix口味,所以我同幾個朋友決定試下唔同味道....
- 芝士四重奏: 感覺上呢款岩我地口味多d..芝士香濃,再加上酸酸既蕃茄醬..
- 黑松露誘惑: 感覺上呢款既黑松露味唔係太突出,不過都算好食既

最後我地每人仲加左18蚊要甜品~

推介佢呢個strawberries cheesecake!!!
個cheesecake屬於軟身果種,上面有個士多啤梨雪糕..仲有d 藍梅同士多啤梨,最加分係個cheesecake 上面仲有d脆脆,加埋個cheesecake 一齊食既口感好好。
個底係餅乾底,佢唔會壓得太實,所以整體黎講,好good!!!
2018-10-02
  • 肉醬千層麵