2022-06-08 513 瀏覽
今晚約了朋友行ins望望有沒有心水,行完就沒有收獲,朋友就想搵個地方可以將購物嘅欲望轉為食欲,沿著向尖沙咀方向,比我見到佢,就係咁同朋友上了餐廳,這裡地方環境都清潔企理,加埋以前都在這裡食過飯,質素高份量足,嘅然化成食欲,就係近近地嘅選擇!餐牌有單點、多人套餐或晚餐選擇,望望有我最愛嘅卡邦尼煙肉意大利粉,而朋友就點了份露絲瑪莉香草燒羊架,兩個都包了是日餐湯同埋一杯在$34內的飲品,多了就補回差額便可以,是日餐湯是薯蓉忌廉湯,個湯底充滿薯茸十分之濃郁,配埋塊香脆牛油法包,先係一個好開始!而個人喜好所以加了個水牛城雞翼小食,雞翼上沾滿了水牛城醬汁,雞翼外脆內嫩,帶點酸辣,十分醒胃!主角卡邦尼煙肉意大利粉及露絲瑪莉香草燒羊架分別上枱,兩碟都係份量十足,朋友的露絲瑪莉香草燒羊架有兩大件,七成熟剛好,入口軟淋之餘,配埋個汁味道更香濃!朋友完全被這個羊架嘅味道吸引,沒有再理我😂卡邦尼煙肉意大利粉,上面有一塊用芝士做成嘅芝士脆片,十分搶眼,除此之外意粉上亦放滿了煙肉碎、芝士碎片,將它們在香濃嘅卡邦尼醬汁攪勻入口感覺份外滿足,加埋個意粉都十分有口感同份量十足!真係十分滿足!最後加錢追加埋個甜品朱古力心

最後加錢追加埋個甜品朱古力心太軟伴雪糕,落單即做,製作需時大約15分鐘,如果要點可以自己預時間,出來有個雲尼拿香滑雪糕球拼超濃郁朱古力味流心嘅心太軟,一冷一熱入口,正!

上埋杯餐飲熱奶茶,
完全滿足了今晚嘅欲望!朋友當然滿意推介!下次可以再來這裡😊