2020-09-21 173 瀏覽
經過好朋友推介,今次終於試到呢一間 走肉蔬菜研究所。其實今次已經第三次棃,但因為疫情關係,又有限聚令,所以頭兩次都唔成功🥶環境⭐️⭐️⭐️地點都算方便,一出地鐵站行幾分鐘已經到D2 Place一期。不過D2 place 個位其實好少經過。所以都真係要專登去先會食到呢間。好難路過D2 Place🤔價格⭐️⭐️⭐️以我估計,人均消費大約$100-160。雖然有$86套餐,但當你見到有鐵板餐嘅時候你未必可以抗拒😹 $138好似豐富好多。但飲品要額外加錢。有好多兒時特式飲品,例如黑牛😋食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️今次我地四個彪形大漢去試食而食物嘅份量突然變好重要😹我揀咗「無可能系窩蛋榨菜牛肉煲仔飯」, 我朋友揀咗「無可能系鐵板鴛鴦漢堡扒」,「無可能系吉列漢堡扒飯」. 就咁聽個名已經覺得好有氣勢。首先講個煲仔飯,其實已經好多年冇食過一個煲仔飯。煲仔飯入面嘅肉餅多汁之餘仲要肉嘅數量非常足夠。通常最怕都係飯多肉少,但係呢個煲仔嘅份量啱啱好。再加埋一隻窩蛋,豉油,成個飯嘅味道非常之美味。起碼令我食到一粒飯都無剩👍🏻依個鐵板餐我都試咗一舊,雖然impossible burger我試過好多次但係加埋個牛肝菌汁反而感覺好新鮮。所以

環境⭐️⭐️⭐️

價格⭐️⭐️⭐️

食物⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
今次我地四個彪形大漢去試食而食物嘅份量突然變好重要😹我揀咗「無可能系窩蛋榨菜牛肉煲仔飯」, 我朋友揀咗「無可能系鐵板鴛鴦漢堡扒」,「無可能系吉列漢堡扒飯」. 就咁聽個名已經覺得好有氣勢。首先講個煲仔飯,其實已經好多年冇食過一個煲仔飯。煲仔飯入面嘅肉餅多汁之餘仲要肉嘅數量非常足夠。通常最怕都係飯多肉少,但係呢個煲仔嘅份量啱啱好。再加埋一隻窩蛋,豉油,成個飯嘅味道非常之美味。起碼令我食到一粒飯都無剩👍🏻依個鐵板餐我都試咗一舊,雖然impossible burger我試過好多次但係加埋個牛肝菌汁反而感覺好新鮮。所以記得如果要揀醬汁,一定要揀鵝肝菌汁👍🏻👍🏻👍🏻

其實整體上個感覺非常之良好,除咗場地嘅設計簡單但係又有校園風。最主要係食物嘅質素比想像之中好。彷彿有種重返校園年代茶記嘅感覺。真心值得回味。所以我肯定會再返黎再試其他菜式😋😋😋
2020-09-13