2022-02-22 504 瀏覽
週末假期去咗銅鑼灣天后「申、居酒屋」吃午餐,店內裝修簡約潔淨,設有bar枱位置,可以近距離欣賞廚師功架~午市設有定食套餐,跟餐有沙律、味噌湯、蒸蛋、甜品或咖啡茄子田樂加咗日本味噌一齊燒熟的茄子🍆口感軟腍剛好,鹹鹹地,幾好味大黑啡菇黑啡菇好juicy,菇味香濃,好好食日本青椒仔青椒仔🫑好新鮮碧綠,口感爽脆,鮮甜無榨套餐沙律午市套餐跟咗沙律🥗係我最愛嘅日式薯仔沙律🥔馬鈴薯同青瓜、紅蘿蔔🥕及蛋黃醬等等材料拌勻,口感好豐富,薯味香濃突出茶碗蒸蛋日式茶碗蒸蛋好嫩滑,帶濃郁蛋香!師傅喺蒸蛋表面加咗大量日本三文魚籽,增添鮮味,好正哦二重定食可以自選兩款主食的「二重定食」蒲燒鰻魚有四件,每塊都肥美厚切的,鰻魚味道好香濃!極黑牛小排串燒有兩串,肥瘦適中,牛肉味好濃郁,好好食西京比目魚定食比目魚有兩件,以西京燒方法炮製,燒得剛剛好!魚皮微脆,魚肉保留鮮嫩多汁口感,充滿魚鮮味,沾上蛋黃醬後食用味道更佳甜品最後甜品係來自日本嘅紅豆雪糕,甜而不膩咖啡熱咖啡濃厚醇香,好高質

茄子田樂

加咗日本味噌一齊燒熟的茄子🍆口感軟腍剛好,鹹鹹地,幾好味

大黑啡菇

黑啡菇好juicy,菇味香濃,好好食

日本青椒仔

青椒仔🫑好新鮮碧綠,口感爽脆,鮮甜無榨

套餐沙律

茶碗蒸蛋

二重定食

可以自選兩款主食的「二重定食」

西京比目魚定食

甜品

最後甜品係來自日本嘅紅豆雪糕,甜而不膩

咖啡

熱咖啡濃厚醇香,好高質